skip to Main Content
+36 30 853 1149 bela.csete537@gmail.com 7634 Pécs Újfasor u. 31/A | 7700 Mohács, Táncsics utca 10.

Tartós szőrtelenítés ClearLight IPL villanófény rendszerrel

Rendelőmben igénybe vehető a szőrtelenítés hagyományos módjaihoz képest egy hatékonyabb, hosszabb távon kényelmesebb eljárás, melyről ezúttal szeretném tájékoztatni kedves leendő pácienseimet.

Az IPL (intenzív pulzáló fény) technológia már több évtizedes múltra tekint vissza a szépségiparban. A módszer a szelektív phototermolízis elvén alapul. Ennek során a szőrszál pigment-tartalmában elnyelődik a fényenergia, ami a szőrtüszőbe levezetődve hőenergiává alakul át. Így megközelítőleg 70 fokos hőmérséklet jön létre a tüszőt tápláló érben, ami a szőrtüszőt elöli. Többszöri kezelésre azért van szükség, mert a kezeléssel csak a növekedési fázisban levő szőrszálakat tudjuk elpusztítani. A nyugvó fázisban lévő szőrszálakat egy későbbi alkalommal tudjuk hatásosan kezelni. A kezelések között szükséges szüneteket betartva 90-95%-os eredmény érhető el. A kezelést összesen 3-4 alkalommal, 4-6 hetes időközökkel végezzük el. A legjobb eredmény sötét szőrszálak meglétekor várható, mivel a szőke, vörös és ősz szőrszálak nem tartalmaznak kellő mennyiségű festékanyagot. További szempont a kezelés kapcsán, hogy amennyiben a páciens bőre napbarnított, célszerű a kezelés elhalasztása amíg a barnaság jelentősen nem csökken, mivel a bőr pigment-tartalma is elnyeli a terápiás fényenergiát.

Tudnivalók a tartós szőrtelenítő kezelés előtt és után:

Két héttel a kezelés előtt és után mellőzzük a napozást, a szoláriumot és a bronzárium használatát. Kezelés előtt egy nappal a kezelni kívánt bőrfelületet borotváljuk le vagy használjunk szőrtelenítő krémet. Gyantázni és epilálni a teljes kezelési időszak alatt tilos! A beavatkozás napján a kívánt testtájékra ne tegyünk semmiféle kozmetikumot. A kezelés gyakorlatilag fájdalommentes, legfeljebb pillanatnyi szúró-csípő érzés jelentkezhet, majd a kezelt területen enyhe pirosság látható. Az eredmények egyénenként és testrészenként eltérőek lehetnek.

Benőtt szőr betegség

A benőtt szőr betegség esetén a szőrszál átböki a szőrtüsző falát. A szervezet az eltévedt szőrszálat idegentestként észleli és gyulladásos reakcióval elhatárolja, „körültokolja”. A folyamat eredményeként kemény csomócska képződhet a bőrben elsősorban lábszárak, a hajlatok és a fenéktáj területén. Ezek megszűntetésére is kiválóan alkalmas az IPL kezelés.

Back To Top

Tisztelt Betegeim!

Pécsi rendelésem helyszíne és időpontja megváltozott!

Új cím: Pécs Újfasor u. 31/A (Aniron Egészségközpont)

Kérem kedves betegeimet, hogy a recepción jelezzék, hogy személyesen az én rendelésemre érkeztek.

Időpont foglalás rendeléseimre már csak honlapon lehetséges!

A részleteket itt tudja elolvasni!