skip to Main Content
+36 30 853 1149 bela.csete537@gmail.com 7634 Pécs Újfasor u. 31/A | 7700 Mohács, Táncsics utca 10.

Folt nincs

Májfoltok, szeplők, időskori pigmentfoltok az arc, nyak, dekoltázs, vállak területén, kézfejek bőrén alakulnak ki leggyakrabban. Ezen elváltozások általában éles szélűek, sima felszínűek, világosbarna kerekded vagy ovális formájúak. Oka a bőr pigmentanyagának, a melaninnak körülírt helyen történő felhalmozódása. Kialakulásukban genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, egyes belső szervi betegségeknek, gyulladásos betegségeknek és a napfény UV tartományának van leggyakrabban szerepe. Nagyon fontos elkülöníteni őket a valódi anyajegyektől, mivel a halványító kezeléseket csak a pigmentfoltoknál lehet alkalmazni, anyajegyet sebészileg kell eltávolítani. Minden kezelés előtt bőrgyógyászati dermatoszkópos szakvizsgálat javasolt azt tisztázandó, hogy az adott barna folt valójában melyik csoportba esik.

Amennyiben eldőlt, hogy az adott folt nem anyajegy számos mód van az eltüntetésre. Szóba jön halványító krém, fagyasztás, elektrokauteres eltávolítás és lézeres kezelés.

A lézeres pigmentfolt eltávolító kezelések manapság a leghatékonyabb eljárások. A kezelés alapja, hogy a bőrbe hatoló lézerfény-nyalábok speciális hullámhosszuknak köszönhetően másképp nyelődnek el a különböző szövettípusokban. A melanin több energiát nyel el, felmelegszik és károsodik majd a szervezet fehérvérsejtjei eltakarítják. A beavatkozás hatására fokozódik a kollagéntermelés, a bőrfelület regenerálódik.

Már egy kezelés is hatásos lehet. Mindezen kezelésekre a legjobb időszak az ősz és a tél.

 

Back To Top

Tisztelt Betegeim!

Pécsi rendelésem helyszíne és időpontja megváltozott!

Új cím: Pécs Újfasor u. 31/A (Aniron Egészségközpont)

Kérem kedves betegeimet, hogy a recepción jelezzék, hogy személyesen az én rendelésemre érkeztek.

Időpont foglalás rendeléseimre már csak honlapon lehetséges!

A részleteket itt tudja elolvasni!